Våbenskabe / SSF3492 Godkendt

Våbenskabe / SSF3492 Godkendt
pr. side

6 varer

Faldende orden
pr. side

Hvad er reglerne for våbenskabe?

Når du som dansk borger er ejer af et eller flere skydevåben, er det dit ansvar at anskaffe et godkendt og aflåst våbenskab til sikker opbevaring af dine våben. Hvert år bliver der stjålet våben fra private ejere, og derfor er det vigtigt, at du overholder reglerne for våbenskabe.

Usikker opbevaring af våben er ikke blot farligt men også ulovligt. Hvis ikke du overholder reglerne, kan du risikere at få bøder, miste dit jagttegn eller i værste fald at modtage fængselsstraf på op til to år. I det følgende kigger vi nærmere på de specifikke regler for våbenskabe, så du ikke risikerer at komme i strid med loven.

 

Hav ikke mere end 25 våben

Det er tilladt at opbevare op til 25 almindelige våben, hvoraf op til 10 af disse kan klassificeres som “særligt farlige". Særligt farlige våben kan være glatløbede haglgeværer med en pibelængde under 55 cm, forskellige varianter af pistoler såsom enkeltskudspistoler, halvautomatiske pistoler og revolvere samt halvautomatiske rifler.

 

Fastgørelse af våbenskabet

Hvis dit våbenskab vejer over 1000 kg, er det ikke påkrævet at fastgøre det til væggen. For våbenskabe på under 1000 kg er det til gengæld lovpligtigt at fastbolte dem forsvarligt for at forhindre uautoriseret adgang. Langt de fleste våbenskabe vejer under 1000 kg, og derfor gør du klogt i at overveje våbenskabets placering som det allerførste.

 

Sådan placerer du dit våbenskab korrekt

Placer dit våbenskab op ad en solid mur, der kan holde til at fungere som stabil fastgørelse. Vælg enten en hemmelig placering eller i det mindste en placering, der ikke er synlig udefra. Dette reducerer risikoen for, at skabet bliver et mål for tyve. For at sikre en stærk og pålidelig fastgørelse, skal du bruge skruer, bolte og rawplugs, der passer til vægtypen.

 

Pas godt på nøglerne til våbenskabet

Hvis dit våbenskab har en nøglelås, er det afgørende at gemme nøglen et sikkert sted. For at forhindre uautoriseret adgang bør du undgå at opbevare nøglen i umiddelbar nærhed af våbenskabet. Alternativt kan det være en god ide at vælge et våbenskab med kodelås, da disse er sværere at bryde ind i.

 

Find dit SSF3492-godkendte våbenskab her

Hos Total Låse & Sikring fører vi nøje udvalgte våbenskabe, der er godkendt i henhold til SSF3492, og som derfor lever op til et højt sikkerhedsniveau. Er du i tvivl om noget angående vores våbenskabe, eller har du spørgsmål til andre af vores produkter, så er du altid velkommen til at spørge os til råds.

Vi sidder altid klar ved både telefon og e-mail og kan kontaktes på 70 26 80 02 eller [email protected]. Derudover har vi desuden fri fragt ved køb over 499,- og gratis returret inden for 14 dage.